آموزش عکاسی با موبایل ؟ مگه میشه با موبایلم عکاسی کرد؟ اره چرا که نه! دیگه خیلی راحت میتونیم بگیم که همه یک دوربین عکاسی، داخل جیبمون داریم الان. دوربینی که خیلیهامون به صورت جدی بهش نگاه نمیکنیم؛ ولی یه دوربین همیشگی داخل جیبمون داریم که اگه درست و حسابی آموزش ببینیم، کلی کارا میشه باهاش کرد. همین دوربین ساده خیلی جاها کارمونو راه میندازه. چه به عنوان یه دوربین ثبتکنندهی خاطرات خانوادگی و شخصی بهش نگاه کنیم و چه به عنوان یه ابزار کمککننده برای کسبوکارهای خانگی و کوچیکمون. همچنین این روزها که قیمت دوربینهای عکاسی بیش از پیش زیاد شده و دیگه خرید دوربین عکاسی، کار آسونی نیست، عکاسی با موبایل به عنوان یک امکان درست و حسابی دیده میشه و وجود یک دوربین همیشه همراه در بین ما، مارو بیش از پیش ترغیب میکنه که درست و حسابی عکاسی کردن با این ابزار همیشه همراهو یاد بگیریم. خلاصه که اگه اصولی و جامع با امکاناتش آشنا بشیم، میتونیم خیلی بهتر به کاربردهاشم پی ببریم. بن لانگ، مدرس این دورهی آموزش عکاسی با موبایل خیلی اصولی و دقیق میره سراغ تنظیمات و بخشهای مختلف این دوربین کوچک…
مدرس دوره آموزش عکاسی با موبایل، بن لانگ عکاس، نویسنده و معلم ساکن سانفرانسیسکو است. وی نویسنده بیش از دوازده کتاب در زمینه عکاسی دیجیتال و فیلم دیجیتال است؛ وی همچنین ویراستار ارشد مجله Macworld و سردبیر ارشد CreativePro است. مشتریان عکاسی وی شامل فاکس قرن بیستم، Blue Note Records ، شبکه جهانی تجارت، جشنواره جز سانفرانسیسکو، سیرک خانواده پیکل و نوازندگان جز نامزد گرمی، دون بایرون و دفنیس پریتو بوده است. او در سراسر جهان به آموزش عکاسی و سخنرانی درباره عکاسی پرداخته است؛ از جمله کارگاه های آموزشی در مدرسه هنر بینالمللی سانتا رپاراتا در فلورانس و کلاس مهندسین تصویربرداری در شرکت اپل. او گاهی اوقات به صورت تفننی برنامه نویسی کامپیوتر هم انجام می دهد و ابزارهای ویرایش تصویر را که توسط نشنال جئوگرافیک، موزه بریتانیا و کاخ سفید استفاده میشود، نوشته است.
نحوه استفاده از هر دوربین گوشی هوشمند را به عنوان یک ابزار جدی عکاسی، استفاده از ویژگی های داخلی، لوازم جانبی و برنامههایی که برای افزایش قدرت عکسبرداری طراحی شده اند، کشف کنید. مربی بن لانگ با کاوش عمیق اصول عکاسی و آموزش تنظیمات دوربین برای بهترین نتیجه در شرایط مختلف شروع میکند. در مرحله بعدی، او در مورد راهحلهای حل چالشهای معمول در عکسبرداری روزمره، مانند حرکت سریع، نور کم یا زیاد و کادربندی بحث میکند. به علاوه، در دوره آموزش عکاسی با موبایل شما میتوانید در مورد استفاده از قابلیتهای پیشرفته دوربین مانند تعادل رنگ سفید، HDR و فرمت RAW اطلاعات کسب کنید.
عناوین عبارتاند از:
اصول عکاسی با تلفن همراه
نوردهی با دوربین موبایل
عکاسی در نور کم یا روشن
زمان استفاده از دامنه دینامیکی بالا (HDR)
عکاسی با فرمت Raw
کادربندی
زمان استفاده از فلش
ثبت یک پرتره عالی
استفاده از پانوراما برای تهیه عکس هایی با زاویه عریض
افزودن لنز به دوربین موبایل
مدرس: بن لانگ
تاریخ انتشار در لیندا: 8اسفند1398
مترجم: آوا عنایت راد
ویراستار: مرجان اخوان
ویرایش فیلم: امیر خانلو
تولیدی شرکت لیندا
ترجمه اختصاصی شوتشات
هرگونه نظر، ایده و پیشنهاد در مورد این دوره آموزشی عکاسی با موبایل را از عمقِ جان پذیراییم، در پایین همین صفحه(قسمت ارسال سوال) برای ما بنویسید…
در اولین جلسه از دورهی آموزشی عکاسی با موبایل، بن لانگ شمارو برای ورود به دنیای عکاسی با گوشی هوشمند آماده میکند؛ شما در این دوره قراره پایه و اصول عکاسیتون قوی بشه. همچنین در درس اول از دورهی آموزشی عکاسی با تلفن همراه، با مباحثی که قرار هست در طول این آموزش فرا بگیرید، به صورت گذرا آشنا میشوید.
در این جلسه گفته میشود که عموما این دوره مناسب چه کسانی هست و هدف اصلی این دورهی آموزشی چیست. در این دوره ما توانایی خودمون رو به عنوان یک عکاس بیشتر میکنیم و میخواهیم از گوشی هوشمندمون به عنوان دوربین و ابزارمون استفاده کنیم. یاد میگیریم که چطور انعطافپذیریای که با دوربین واقعی داریم رو با یک گوشی هوشمند با کنترل محدود و یک لنز ثابت بهدست آوریم. همچنین لازم است گفته شود که هدفی که در این دوره دنبال میشود شبیه به اهدافی که در ژانر عکاسی شبکههای اجتماعی و مد و فشن و… دنبال میشود، نیست!! هدف اصلی ما گرفتن عکس خوب است.
اگر یک عکاس مبتدی هستید این دوره یک سری مبانی لازم رو برای شما فراهم میکند که لازم است هر عکاسی بدوند، و اگر تجربه بیشتری دارید این دوره میتواند به شما کمک کند که اطلاعات قبلی و مطالبی که تا الان یاد گرفتید رو برای استفاده از دوربین موبایلتون عملی کنید.
در این جلسه گفته میشود که قطعا برای گذراندن این دوره به دوربین گوشی نیاز هست اما بحث درمورد گوشی خاص یا برنامه خاصی نیست. برای شروع این دوره خوبه که از ویژگیهای دوربین موبایلمون اطلاعاتی جمع کنیم. این دوره قراره با تعدادی از تئوریهای پایه شروع بشه که فقط مربوط به عکاسی با موبایل نیست اما دانستن آنها لازم میباشد و همچنین لازمهی این دوره و به نتیجه رسیدن مباحث، تمرین کردن میباشد.
در سه جلسهی آینده قراره تئوریهای ابتدایی نوردهی رو بررسی کنیم! اگر در عکاسی تازهکار هستید خیلی مهمه که این جلسههارو ببینید. در این جلسه به طور خاص درمورد «شاتر» صحبت میشود: وقتی عکسی ثبت میکنیم، دریچهی دوربینمون (شاتر) باز میشود و نور را به درون راه میدهد. این دریچه برای یک بازهی زمانی باز میماند (اغلب برای کسری از ثانیه) و بعد بسته میشود و جلوی نور را میگیرد. طول این مدت زمانی «سرعت شاتر» نام دارد.
در این جلسه به دیافراگم میپردازیم. در دوربینها دریچهی دیافراگم سوراخی روی لنز میباشد که ما میتوانیم برای کنترل نوری که وارد دوربین میشود آن را بزرگ یا کوچک کنیم. دریچهی دیافراگم درست مثل مردمک چشم انسان کار میکند که در فضای تاریکتر گشاد و در فضای روشنتر تنگ میشود.
در ادامه جلسه قبل؛ دیافراگم علاوه بر کنترل میزان نوری که وارد دوربینمان میشود، تاثیر بصری بسیار ویژهای هم به وجود میآورد. زمانی که دیافراگم رو تغییر میدهیم عمقمیدان عکسمون رو هم تغییر میدهیم. عمقمیدان فقط روش اندازهگیری این است که فوکس تا چه عمقی از تصویر شما وجود دارد! عمقمیدان همچنین تابع اندازهی سنسور میباشد، سنسور عکس هم مثل سایر بیتها در دوربین گوشی هوشمند ما خیلی کوچک میباشد که باعث میشود دست پیدا کردن به عمقمیدان کم با دوربین ما تقریبا غیر ممکن شود.
در این جلسه به یکی دیگر از عناصر نورسنجی میپردازیم؛ ایزو ISO پارامتری است که میزان حساسیت حسگر عکس (حساسیت دوربین شما) به نور را کنترل و تعیین میکند. هرچه عدد ایزو بیشتر و بالاتر باشد حساسیت حسگر به نور بیشتر میشود و هرچه پایینتر باشد حساسیت به نور هم کمتر میشود. بن لانگ درمورد ایزو و فرق کنترل کردن آن در موبایل و دوربینهای دیگر میگوید.
در جلسه هشتم از این دوره بن لانگ به مفهوم مثلث نورسنجی میپردازد. همهی تنظیماتی چون سرعت شاتر، دیافراگم و ایزو که برای گرفتن عکس انتخاب میکنید؛ تعیین میکنند که روشنایی خروجی و عکس نهایی ما چقدر باشد که این سه پارامتر بههم وابسته هستند و درواقع انجام این تنظیمات برای ایجاد نوعی توازن میباشد.
در این جلسه از تفاوت و فرق دوربین گوشی ما با دوربینهای دیگر صحبت میشود. بن لانگ میگوید تلفن هوشمند درواقع نوعی دوربین کامپکت هست ولی روشهایی که برای استفاده از آن وجود دارد فراتر از روشهای استفاده از دوربینهای سادهی کامپکت میباشد. همچنین او میگوید بزرگترین فرقی که عکاسی کردن با دوربین نسبت به گوشی دارد، تفاوت در ساختار اصلی عملی عکاسی میباشد…
در این جلسه از دوره عکاسی با موبایل از تنظیمات و ویژگیهایی که موبایل ما در اختیار ما گذاشته است صحبت میشود، بن لانگ از ویژگیهایی میگوید که دانستن زمان درست استفاده از آنها بسیار مهم میباشد و لازمه که بتوانیم زمان درست را تشخیص بدیم. همچنین میگوید زمانی که او نتوانسته در لحظه عکسی که میخواهد رو با موبایل ثبت کند بخاطر نداشتن تنظیمات لازم نبوده بلکه بخاطر درست استفاده نکردن از آنها بوده.
در این جلسه از فرق دامنه پویایی چشم ما و دوربین موبایلمون و راهکارهای آن صحبت میشود. همینطور با مثال عکاسی از یک پرتره همراه با بک گراندهای متفاوت از نظر نوری، توجه ما رو به بستن و پیدا کردن بهترین کادر و قاب متناسب با هر سوژه جلب میکند.
در دوازدهمین جلسه از دوره عکاسی با موبایل، بن لانگ از بهترین راهها برای بستن قابهایی بهتر و مناسبترین نورسنجی در زمانی که پس زمینهای پر نور و پیش زمینه و سوژهای کم نورتر داریم و به کل تغییر نوردهیای که در شرایط مختلف عکاسی با موبایل اتفاق میافتد، میگوید.
در این جلسه از دوره عکاسی با گوشی همراه، از مشکلاتی که دوربین موبایل ما برای تنظیم کردن و بهدست آوردن بهترین وایتبالانس دارد صحبت میشود. بن لانگ سه راه را برای اصلاح کردن و بهدست آوردن خروجی بهتر در زمینه وایت بالانس عکسهامون میگوید که جزییات بیشتر در مورد هر سه راه در ویدوو میباشد.
در چهاردهمین جلسه از این دوره، به عکاسی و فرق نورسنجی و ثبت کردن عکس در نور کم میپردازیم. یکی از نکتههایی که در این جلسه گفته میشود، درمورد باور غلط استفاده از فلاش در نور کم میباشد که بن لانگ راه بهتری را برای ثبت عکس خوب و مناسب در نور کم به ما میگوید.
در این جلسه از دوره عکاسی با گوشی هوشمند، از گزینه حالت شب که در بعضی از گوشیهای هوشمند قرار دارد صحبت میشود. بن لانگ از خصوصیتها و ویژگیهای این حالت میگوید و گفته میشود که انتخاب خیلی خوبی برای عکاسی در نور خیلی کم میباشد! از ویژگیهای این گزینه ثبت کردن جزییات زیاد از سوژه و همینطور کم بودن نویز در خروجی ما میباشد.
در این جلسه درمورد فاصلهکانونی و استفاده از لنزها برای پیدا کردن ارتباط درست و مناسب بین پسزمینه و سوژه صحبت میشود. و همینطور بن لانگ با مثالی فرق و تفاوت لنزها و فاصله کانونیها، راه بهتر برای خروجی مناسبتر رو به ما نشان میدهد.
هفدهمین جلسهی این دوره مربوط به مبحث زوم و بزرگنمایی میباشد و گفته میشود که زوم دوربین موبایل ما از مقدار و حدی بیشتر، زوم واقعی و عدد واقعی رو به ما نشان نمیده (زوم دیجیتال) و فقط عکس اصلی رو کراپ میکنه و به ما نشان میده. در این جلسه راهکار بهتری برای بزرگنمایی را یاد میگیریم.
در این جلسه از دوره عکاسی با تلفن همراه در مورد استفاده از فلاش (فلش) دوربین گوشی صحبت میشود و گفته میشود که تصور غلطی در مورد استفاده از فلاش فقط در شب و تاریکی وجود دارد و فلاش در شرایط دیگری مثلا برای بالانس کردن و ایجاد تعادل در نورسنجی عکس به ما کمک میکند که فقط لازم است استفاده به جا و درست آن رو یاد بگیریم.
در این جلسه از دوره آموزش عکاسی با موبایل نکتههایی درمورد کادربندی بهتر به ما گفته میشود. یکی از اون راهها کمتر استفاده کردن از کادر عمودی و پرتره هست و گفته میشود که در بیشتر شرایطها با چرخاندن گوشی به شکل افقی و landscape نتیجه بهتری میگیریم.
در این جلسه میبینیم که زاویه دید متفاوت چقدر میتواند تاثیرگذار باشد روی خروجی ما و انتخاب خلاقانهی آن باعث بهتر شدن و جذابیت عکس ما میشود. کار عکاس انتخاب و کنترل دید بیننده میباشد و او انتخاب میکند که بیننده چه چیزی را از چه زاویهای ببیند و این کنترل سادهای است ما به عنوان عکاس در اختیار داریم که هیچ ارتباطی با قواعد فنی گوشی ما ندارد.
در این جلسه از دوره عکاسی با گوشی هوشمند در مورد نسبت عکس و استفادهی بهجا از انواع نسبتها صحبت میشود. گفته میشود که در بعضی از شرایط مثلا برای چاپ کردن یا… از یکسری نسبتهای بخصوص باید استفاده شود ولی در غیر این صورت آزاد هستیم که با توجه به سوژه و موضوعمون نسبتمون رو انتخاب کنیم.
در جلسه بیستودوم از عکاسی سیاه و سفید و فرق آن با عکس رنگی صحبت میشود و گفته میشود که در شرایطی که مثلا خط و فرم و شکل بیشتر فضا و سوژه مارو تشکیل داده، سیاه و سفید بودن عکس به بهتر شدن خروجی ما کمک میکند و در اون شرایط رنگ یک اطلاعات اضافی بهحساب میآید. همینطور گفته میشود که در عکاسی با گوشی موبایل بهتر است که عکس رنگی گرفته شود و بعدا در ادیت کردن و ویرایش عکس رو به سیاه و سفید تبدیل کنیم.
در این جلسه از دوره آموزش عکاسی با موبایل درمورد حالت پرتره که بعضی از گوشیها این قابلیت رو دارند صحبت میشود و نکتههایی برای بهتر و درستتر استفاده کردن از این حالت گفته میشود.
در این جلسه از حالت پانوراما در موبایلمون صحبت میشود و بن لانگ از استفاده و کاربرد آن در مواقع دیگر به جز چشماندازهای وسیع میگوید؛ مثل کاربرد آن در زمانی که فضای ما محدود میباشد و لنز گوشی ما توانایی عکسبرداری واید در اون مقداری که ما میخواهیم ندارد.
در جلسه بیستوپنجم از این دوره در مورد فرمت RAW و کاربرد و استفادهی درست آن صحبت میشود و همینطور بن لانگ چند برنامه و اپلیکیشن مناسب و خوب برای پردازش و ویرایش عکس در موبایل معرفی میکند. زمانی که با فرمتjpg عکاسی میکنیم درواقع خود دوربین خروجیای که به ما نشان میدهد همراه با ویرایش و تغییراتی میباشد ولی فرمت RAW کاملا عکس خام رو به ما نشان میدهد و برای عکاسی مزیتهایی دارد و این قابلیت رو به ما میدهد که بتوانیم ویرایش زیادی روی عکس انجام بدهیم.
در این جلسه از دوره عکاسی با تلفن همراه درمورد لنزهای اضافه و جدا از لنز دوربین موبایلمون که در بازار موجود هست صحبت میشود و درمورد انواع لنزها کاربرد آنها و استفاده آنها اطلاعاتی بهدست میآوریم.
ممنون که تا آخرین جلسهی دوره آموزشی عکاسی با موبایل همراه ما بودید!
8 , 19 دیده نمیشن و لینک ارور میده برای دانلود
از همراهی شما بسیار سپاسگزاریم.
اکنون با مرورگرهای مختلف تست شد، مشکلی نبود.
ممنون و مچکر 🙂