بررسی، تحلیل و تحشیه قوانین و مقررات حقوق عکاسان
آنچه هنرمندان و اصحاب رسانه باید از قوانین بدانند
نویسنده: رامین کاکاوند
ویراستار: پرویز نبوی
ناشر: رامین کاکاوند
نوبت چاپ: دوم، 1392
سالهاست عکاسان، هنرمندان و فعالان عرصه مطبوعات از تضییع حقوق خود در کشور گلهمند هستند. اما این تضییع به علت ناآشنایی خودشان با قوانین و مقررات حقوق عکاسان رخ میدهد. بدیهی است عکاسانی که با قوانین و عرف جامعه آشنایی دارند با اطمینان و اعتماد به نفس بیشتری کار میکنند و یقیناً موفقتر از سایرین خواهند بود.
پس کافی است به درستی از حقوق خود آگاه باشید تا دیگر نگران مواردی همچون نقض حقوق مادی و معنوی و پایمال شدن حقوقتان نباشید و نسبت به انعقاد قراردادهایتان به درستی عمل کنید.
خوشبختانه در جامعهای زندگی میکنیم که قوانین آن بیشتر به نفع هنرمندان است، به شرط آنکه به آن آگاه باشید و برای آگاهی از آنها، سادهترین راه مطالعهی کاربردیترین مواد از هر قانون مرتبط و نیز مطالعه حواشی، توضیحات و تفسیر آن میباشد.
لذا در کتاب “بررسی، تحلیل و تحشیه قوانین و مقررات حقوق عکاسان” علاوه بر ارائه مباحث مهم، کاربردی و مبتلا به حقوق عکاسان، آنچه را که باید هر فعالی در عرصه هنر و مطبوعات از قوانین بداند به زبانی ساده و با مثالهای ملموس توضیح دادهایم. نمونهای از مهمترین مسائلی که در این کتاب مطرح شده به شرح ذیل است:
-عکاسی از چه محلهای مجاز و در چه مکانهایی ممنوع است؟
-چرا بعضاً هنگام عکاسی مورد مواخذه ماموران دولتی و یا حتی اشخاص خصوصی قرار میگیریم؟ حدود اختیار اشخاص، ضابطین، دادرسان و مامورین نیروی انتظامی در این خصوص تا چه حد است؟
-شرایط بازداشت شخص و تفتیش محل کار مطابق قانون چیست؟
-عکاس در ازای حق الزحمهاش یک فقره چک دریافت کرده است اما هنگام مراجعه به بانک در موعد مقرر با کسر موجودی مواجه میشود. چه روشهای قانونی برای احقاق خود پیش رو دارد؟
-عکاس دوربینی را با گارانتی یک ساله خریده است. آیا فروشنده میتواند از گارانتی به هر دلیل و توجیهی امتناع کند؟ چه مراجع و چه قوانینی به کمک مشتری میآید؟
-دادگاه صالح برای اقامه دعوا در خصوص نقض کپی رایت، تعهدات قراردادی و موضوعات کیفری کدام است؟ مراحل اقامه دعوی چگونه خواهد بود؟