در مسیر آموزش عکاسی نیاز است با انواع تکنیکها و روشهای آن نیز آشنا شد. عکاسی آلترناتیو به شیوههایی از عکاسی و چاپ اطلاق میشود که بر پایه نگاتیو بوده و به صورت دستی انجام میگیرند، و باعث ایجاد ویژگیهای منحصر به فردی در عکس میگردند که آن را به نقاشی نزدیک میگرداند. یگانگی هر اثر چاپ شده و تفاوت آن با سایر نسخهها، ایجاد جلوههای بصری ویژه، کیفیت بسیار بالا و ماندگاری طولانی، موجب گردیده این نوع از چاپ در دنیای عکاسی معاصر مورد توجه واقع شود و هنرمندان معاصر به ویژه هنرمندان بینا رشتهای نسبت به آن علاقه زیادی نشان دهند.
بابک کاظمی از تکنیک چاپ آلترناتیو برای تولید آثارش استفاده مینماید.
«تمام مجموعههایی که من کار میکنم یک جورهایی انگار بیوگرافی خودم هستند»
بابک کاظمی متولد 1362 اهواز، فتوآرتیست ایرانی که به سبب آثاری با مضامین سیاسی و نیز اجتماعی مطرح است. یکی از اولین پروژههای بابک کاظمی مجموعه «خرمشهر شماره به شماره» است. این مجموعه در سال 1385 کار شده است، کاظمی حدود سیصد/ چهارصد پلاک خانههای خرمشهر را جمع کرده و روی این فلزها چاپ آلترناتیو انجام داده است. این مجموعه به موزه جنگ اهدا شده است.
مجموعههای بعدی او «سوغات کشور دوست و همسایه»، «گاومیش آباد»، «بله قربان»، «گزارشی به دارسی» «گذشته استمراری»، «بسته پیشنهادی گروه پنج به اضافه یک»، «آلیس در سرزمین پارسی»، «ترشی ایرانی»، «خسرو و شیرین» است. او در این سری فتوآرتها به مضامین مختلف سیاسی اجتماعی از جمله هویت فردی در نظامهای سیاسی توتالیتر، مهاجرت و بی هویتی انسان معاصر پرداخته.
بابک کاظمی برنده جایزه دلفینا شده و موزه شارجه بخشی ار آثارش را نگهداری میکند.
(منبع ویدئو بیبیسی است)